Veckobrev 10 juni 2022

En fredag i juni när det känns som bäst.
Då är det extra kul att plocka fram en liten hälsning som värmer i hjärtat.

En drivkraft för oss konsulter i Public Partner är att våra uppdragsgivare ska uppfatta oss som ett kvalificerat ledningsstöd som kännetecknas av att vi förstår kundens situation, utvecklar kundens sammanhang, stödjer kunden att åstadkomma effekter och resultat samt vill kundens framgång. När vi gör analysen i ett uppdrag så kan det till exempel se ut så här när Tove Strömberg, Roland Lexén och Eva Lagbo Bergqvist jobbar tillsammans. Kul, inspirerande och lärorikt samt viktigt.

Det är höga krav som vi ställer på oss själva när det gäller att utveckla styrning och ledning i offentligt finansierade organisationer. Det är krävande och just nu ser nog flertalet konsulterna fram emot sommarlov. Jag tänker att en av de bästa sakerna med att vara konsult är att en tid efter att man lämnat över ett konsultresultat få komma tillbaka och ha uppföljande möten för att se vad som har hänt och vilka lärdomar som vi kan dra av det. I veckan fick jag ett vittnesmål som handlade om hur bra fart på utvecklingen de ser i organisationen avseende kvalitet och leverans, ekonomi och arbetsmiljö. En tidigare negativ spiral andas numera framtidstro och optimism. Dessutom använder de löpande några av de verktyg som vi hade under uppdragets gång eftersom de upplever att det underlättar deras vardag och arbete i ledningsgruppen. Det värmer i hjärtat.

Nästa vecka har vi något stort att se fram emot. Vi bjuder in till ett möte, ett event, på temat ”Ledarskap i politiskt styrda organisationer”. Det är en namnkunnig panel som tillsammans med besökarna ska bena lite i den frågan. Det finns fortfarande plats för den som vill komma förbi. Den här typen av möten som givetvis är gratis är del i en lång serie med event som syftar till att bidra till goda och utvecklande samtal där tankar och idéer kan stötas och blötas och som kan vara pusselbitar för att förstå och förbättra samhället. Inbjudan är här. Att få ordna denna typ av möten gör mig stolt och värmer i hjärtat.

En annan sak som värmer i hjärtat är att få möjlighet att hälsa Ann-Sofie Hedenström välkommen att ansluta till Public Partner. Det ska bli intressant och spännande att få följa den utveckling som kommer att ske både hos Ann-Sofie och i Public Partner framöver. Artikeln hittar ni här.

Ha en fin helg så ses vi.
/K

Prenumerera på ”I huvudet på VD” eller andra nyheter från Public Partner

Kommentera

I HUVUDET PÅ VD

”I huvudet på VD” – 10 mars 2023

VD-bloggen som löpande belyser mina egna aktuella tankar i relation till Public Partners marknad och ekosystem, både i stort och smått. Public Partner grundades 2010 vilket innebär [...]

I huvudet på VD, 14 oktober 2022

I mitt huvud snurrar två enkla tankar som handlar om förmågor som jag anser att varje organisation kontinuerligt behöver jobba med för att möta sina utmaningar, nämligen [...]