Veckobrev 17 juni 2022

Rundar av en relativt intensiv vecka på altanen hemmavid, njuter av sommaren och reflekterar lite. Tankar som kommer till mig idag.

I veckan hade vi vårterminens sista konsultmöte, där vi landade en del viktiga saker inför sommaren. Det kändes skönt. Samtidigt så slås jag av tanken att vi själva är lite som ”skomakarens barn”. Vi lär ut till våra uppdragsgivare hur struktur, kultur och människor behöver balanseras för att skapa framgångsrika organisationer. Omvärlden ställer krav på anpassningsbarhet. När vi sedan – som just skomakarens barn – ska försöka enas om vårt interna kalendarium då blir det helt plötsligt helt omöjligt att hitta gemensamma dagar 6-15 månader framåt i tiden. Är det kännetecken på ett dynamiskt konsultbolag vars levebröd är att vara situationsanpassad och möjlighetsorienterad? Jag tänker att vi kan bättre. Jag anser att varje människa i varje läge har makt att ta en position som en del av problemet eller lösningen. Viss frustration kan lätt infinna sig.

Sommaravslutningen tillsammans med nära och kära var publicpartnersk – det vill säga inkluderande och bejakande – och supertrevlig samt satte en skön känsla i kroppen när jag bevittnade fantastiska prestationer, fina framträdanden under middagen och helt enkelt en värdig avslutning.

I veckan hade vi även ett superlyckat event på temat ”Ledarskap i politiskt styrda organisationer – ett möte mellan forskning och praktik”. Kolla gärna på sändningen genom att trycka här. Det var fem konsulter som jobbade tillsammans med panelen i olika omgångar. Sofia Spolander gjorde en jättefin presentation av en omvärldsspaning som vi genomfört under våren, med fokus på samspelet mellan Kommunstyrelsens ordförande och kommundirektörer. Riktigt bra slutsatser som jag bedömer kan vara till nytta för fler. Kontakta gärna Sofia eller mig direkt så ordnar vi en dialog kring det. Jag uppfattade att många fick med sig bra reflektioner från psykolog och docent Christian Jacobsson avseende effektiva team. Etikstress kommer jag särskilt lägga på minnet samt vikten av att vara vänlig i dessa tider.

Till dessa tankar så har jag under veckan jobbat lite med att utveckla vårt Axelpris tillsammans med Kommuninvest. Det är dags för femårsjubileum och vi i Public Partner liksom föreningsstyrelsen i Kommuninvest bereder just nu ett utvecklingssteg som jag hoppas kommer att befästa Axelprisets relevans på marknaden.

Slutligen så ligger ytterligare en tanke kvar i min kropp. I veckan firade jag och min fru 26-årig bröllopsdag. Det känns stort och jag är lyckligt lottad i livet som hittade henne samtidigt som det känns fullständigt naturligt. Kul att konstatera att vi fortfarande utvecklar och utmanar varandra. Vi kunde gemensamt konstatera att även på äktenskapsfronten är det en god idé att vara vänlig. Precis som psykologen hävdade på eventet i veckan.

Med det så önskar jag alla en fin, avkopplande helg. Själv så hoppas jag på lite trädgårdsarbete, kulturella intryck och kanske en skärgårdstur med min lilla båt.

/K

Prenumerera på ”I huvudet på VD” eller andra nyheter från Public Partner

Kommentera

I HUVUDET PÅ VD

”I huvudet på VD” – 10 mars 2023

VD-bloggen som löpande belyser mina egna aktuella tankar i relation till Public Partners marknad och ekosystem, både i stort och smått. Public Partner grundades 2010 vilket innebär [...]

I huvudet på VD, 14 oktober 2022

I mitt huvud snurrar två enkla tankar som handlar om förmågor som jag anser att varje organisation kontinuerligt behöver jobba med för att möta sina utmaningar, nämligen [...]