Veckobrev 20 maj 2022

Hej,

Fredag och i morse blev jag dyngsur på min dagliga morgon-walk (går ca 1 tim/dag i raskt tempo varje morgon sedan drygt 2 år tillbaka). I morse blev det knappt 7,5 km. Det fina är att regnvatten fylls på rejält i mina tunnor i trädgården. Det blir fint att vattna odlingarna senare.

Här kommer några tankar som snurrar i mitt huvud just nu.

Jag har haft inspirerande samtal med några människor som utforskar sina karriärmöjligheter, att gå från chef i offentlig sektor till kvalificerat ledningsstöd i konsultrollen. De överväger att komma till oss i Public Partner. Det är superintressant att höra hur erfarna personer resonerar och funderar. Mitt jobb blir att hjälpa till att tänka, att putta in några perspektiv och givetvis att beskriva hur det fungerar hos oss. Jag har en stor respekt för de som kan, vill och vågar kasta sig ut och prova sina vingar i en ny yrkesroll. Jag blir även stolt när jag får möjlighet att beskriva hur vi fungerar, vad som är speciellt med oss och hur vi jobbar. Enkelt uttryckt så fungerar vi som självorganiserande team som delar en passion för att hjälpa ledningar i offentligt finansierade verksamheter att utveckla sin styrning och ledning, in i framtiden. Där är vi.

En annan tanke är att vi just nu befinner oss i en brytpunkt i vår årscykel. Vi jobbar med höst- och vårtermin i vårt verksamhetsår. Det innebär att vi just nu håller på att ladda upp för terminsavslutning, med allt vad det innebär nu när vi kan mingla och ses IRL. Och vi längtar efter sommarlovet. Men samtidigt så innebär det ju att vi ska börja ladda upp för att definiera ambitioner, utveckling och framtidsoptimism direkt efter sommaren. Ett framgångsrikt år ska avslutas och ett blankt papper ska definieras. Här gäller det att hålla flera tankar i huvudet samtidigt.

I torsdags hade vi månadens konsultmöte i våra fantastiska lokaler, Jupiter, på Hornsgatan 1 i Stockholm. På bilden ser ni lugnet före stormen när några konsulter redan har droppat in och sitter och laddar upp med frukost och gofika. Vi lyckades ta mått och steg kring vår gemensamma utveckling samt ena oss om viktiga förutsättningar som ska göra oss bättre framöver. Vi är ganska bra på att vara på träningsläger, måste jag säga.

Jag tänker också på att vi i veckan har fått flera nya förtroende från uppdragsgivare. Det är insatser som berör och påverkar våra kunder och samhället på olika sätt. Viktiga saker med andra ord. Vi har inlett ett samarbete med en ny samarbetspartner vilket ska bli jättespännande att se vad som kan komma ut ur det. Bättre förutsättningar för meningsfull fritid för ungdomar hoppas jag. Vi har även fått ett uppdrag att driva lärprocesser kopplat till komplex problemlösning inom utbildningsnämndens ansvarsområden ca 2 timmar norrut från Stockholm.  Ytterligare ett finfint uppdrag i Stockholmstrakten.

Ha en fin helg alla människor. Nästa vecka kommer det en ny veckorapport.

/K

Prenumerera på ”I huvudet på VD” eller andra nyheter från Public Partner

Kommentera

I HUVUDET PÅ VD

”I huvudet på VD” – 10 mars 2023

VD-bloggen som löpande belyser mina egna aktuella tankar i relation till Public Partners marknad och ekosystem, både i stort och smått. Public Partner grundades 2010 vilket innebär [...]

I huvudet på VD, 14 oktober 2022

I mitt huvud snurrar två enkla tankar som handlar om förmågor som jag anser att varje organisation kontinuerligt behöver jobba med för att möta sina utmaningar, nämligen [...]