Veckobrev 13 maj 2022

Fredagsstämning börjar infinna sig. Jag tror att det kommer att bli vandring på Sörmlandsleden, trädgårdsarbete (utöka planteringarna på tomten, klippa gräset), kanske en liten utflykt med båten och lite grillning hemma på altanen i helgen. Det hoppas jag på, men vem vet?

Några tankar i mitt huvud om denna vecka på vår utvecklingsresa kommer här.

Jag noterar att marknaden och behoven för att utveckla sin styrning och ledning är relativt aktiv. Vi har lämnat en hel del anbud och vunnit några i veckan. Uppdragen handlar om att utveckla ledarskap och organisation, bedöma effektivitet i förhållande till kvalitet, genomlysning av skolverksamhet, utveckling av aktivitetsbaserade arbetssätt, utvärdering av coronahantering, genomlysning av arbetssätt och hantering av försörjningsstöd med mera. En hel del relevanta områden där vi kan bidra till goda resultat framöver.

I veckan så levererade vi den första av två planerade politikerutbildningar. Vi utbildar för närvarande drygt ett 30-tal representanter från kommuner som vill vässa sin förmåga att planera, designa och genomföra utbildningar på hemmaplan när ny mandatperiod drar igång. Det handlar om just att utveckla förmåga, eller hjälp till självhjälp. Hur ska vi i vår kommun bli bättre på att inventera behov, samarbeta, designa utbildningskoncept av god kvalitet? Kan vi bidra på detta sätt så blir jag ytterst stolt och dessutom bidrar vi till goda resultat i ett föränderligt samhälle. I dessa insatser så är det Mats Carlström och Sofia Spolander som leder utbildningarna. Om du ser ett behov av att stärka din eller din organisations förmåga så får du gärna kontakta mig, Mats, Sofia eller någon annan konsult på Public Partner som du känner.

I veckan har vi också bjudit in till ett öppet event, den 15 juni, på temat ledarskap i politiskt styrda organisationer – ett möte mellan forskning och praktik. Det är ett angeläget ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Vårt traditionella ledarskap utmanas i en föränderlig värld och det ska bli intressant att ta del av ett utforskande samtal mellan forskning och praktik. Ta del av inbjudan här.

I vårt inre liv så handlar ju konsultlivet om att skapa hållbar uthållighet vilket bland annat handlar om att leverera hög kvalitet i konsultinsatserna och generera ekonomiska medel att kunna fortsätta med det, dvs en positiv konsultspiral. Som konsult finns det en direkt koppling mellan kundleveranser, konsultekonomi, lön och trygghet på hemmaplan. Vi har ju dessutom lyckats hålla på med detta sedan 2010 så jag kan nog säga att vår interna affärsmodell fungerar. Nu i veckan så gjorde vi en ekonomisk avstämning för april månad och det positiva är att den låg i linje med vår plan vilket alltid är glädjande att konstatera.

Ha en fin helg alla där ute.

/K

Prenumerera på ”I huvudet på VD” eller andra nyheter från Public Partner

Kommentera

I HUVUDET PÅ VD

Veckobrev 2 september 2022

Vi är Public Partner! Vi i Public Partner är boutique-konsulterna (till skillnad från varuhus-konsulterna där man hittar allt för alla) som är experter på att utveckla styrning [...]

Veckobrev 16 augusti 2022

Public Partner gasar upp konsultmotorn inför höstterminen och från mitt VD-perspektiv är det en hel del tankar som snurrar i huvudet. Vi närmar oss ett val som [...]