Veckobrev 23 juni 2022

Veckans motto: Förbättra världen och ha kul under tiden.

Torsdagen den 23 juni, någonstans i Sverige, när sommaren är som vackrast. Det är dags för en veckorapport.

I Public Partner är vi inne i de sista veckorna av det här verksamhetsåret och denna vecka har präglats av fortsatt hög aktivitetsnivå i Public Partner.
I våra uppdrag att utveckla styrning och ledning för ledare och chefer i offentligt finansierade organisationer så ingår det att vara på plats och representera våra uppdragsgivare och se framåt, i jakten effektiva organisationer. Denna vecka har konsulterna rört sig i olika hörn: Vetlanda, Gävle, Älvkarleby, Strängnäs, Västerås, Örebro, Huddinge, Vikbolandet, Gotland, Upplands Väsby, Lund. För att nämna några.

Ett nedslag i en av veckans dialoger handlade om att utforska konfiguration av organisationer för att matcha inflödet av ärenden på ett effektivt sätt. Och att möta organisationens kompetensbehov genom att organisera sig smartare framöver. Intressanta reflektioner, insikter och tankar landade i konkreta och preciserade utmaningar som ska ingå i en kommande utveckling. Enligt vårt sätt att se på saken så handlar styrning och ledning om att hitta rätt balans mellan strategi, struktur och aktörer. Och att gifta ihop forskning med våra erfarenheter.

Internt så läggs det energi på att hitta en ny partner för vår ekonomihantering, en inhyrd ekonomiavdelning helt enkelt. Målet är att ha ett resultat på plats tidigt efter sommaren. Det kommer att hålla igång hjärncellerna även under semesterperioden. En annan sak är att hitta nya blivande Public Partner-konsulter som delar våra värderingar och som vill vara med att förbättra världen tillsammans med oss.

Framöver är jag väldigt glad att kunna bjuda in till ett eftervalsanalys. Den 15 september bjuder vi i Public Partner in till detta spännande event. I panelen har vi kompetens som ska hjälpa oss att analysera valet och kanske att se vad som händer framöver. Katarina Barrling och Stig-Björn Ljunggren är redan engagerade för detta. Om du vill komma är det bara att skicka ett mail till event@2023.publicpartner.se. Mer info om det kommer inom kort.

Ha en fin midsommarhelg!

/K

Prenumerera på ”I huvudet på VD” eller andra nyheter från Public Partner

Kommentera

I HUVUDET PÅ VD

”I huvudet på VD” – 10 mars 2023

VD-bloggen som löpande belyser mina egna aktuella tankar i relation till Public Partners marknad och ekosystem, både i stort och smått. Public Partner grundades 2010 vilket innebär [...]

I huvudet på VD, 14 oktober 2022

I mitt huvud snurrar två enkla tankar som handlar om förmågor som jag anser att varje organisation kontinuerligt behöver jobba med för att möta sina utmaningar, nämligen [...]