Veckobrev 3 juni 2022

”Du ska inte tro det blir sommar
Ifall inte nån sätter fart.
På sommarn och gör lite somrigt
Då kommer blommorna snart.
Jag gör så att blommorna blommar.
Jag gör hela kohagen grön.
Och nu så har sommaren kommit.
För jag har just tagit bort snön”

(Idas sommarvisa).

Nu tycker jag att vi sätter fart med sommaren.

Vårterminen lider mot sitt slut och sommarlovet är i antågande. I Public Partner är det fortfarande ett rätt högt tempo.

I veckan har vi fått flera nya förtroenden från våra uppdragsgivare att bistå med att reda i centrala frågeställningar så att de kan utveckla sin styrning och ledning och därigenom skapa nya, goda resultat. Allt med medborgarnyttan i fokus.

Ett exempel är att låsa upp knutar kopplat till försörjningsstöd. Det kan vara avgörande för de människor/familjer som behöver ekonomiskt stöd av sin kommun under den period som det tar att komma in i egen försörjning (jobb) igen. Den typen av myndighetsutövning är naturligtvis ett mycket ansvarfullt arbete som inte bara påverkar förutsättningar för enskilda familjer utan även andra kommunala tjänster och även delvis övriga civilsamhället. I veckan har vi fått ett uppdrag att analysera nuläge med kvalitet och effektivitet samt komma med rekommendationer framåt i detta verksamhetsområde. Det är med stor ödmjukhet, oberoende och integritet som vi tar oss an detta uppdrag.

Det finns ytterligare en handfull exempel på nya förtroenden där uppdragsgivare de senaste dagarna valt att anlita konsultstöd från Public Partner med att reda i motsvarande typ av centrala frågeställningar. Jag upplever att vår förmåga att vara ett kvalificerat ledningsstöd som är nära till hands, som snabbt kan förstå uppdragsgivarens situation och sammanhang, stödja ledare att åstadkomma goda resultat och en genuin vilja att saker ska bli bättre framöver är sånt som uppskattas och några av de huvudskäl till varför kunder väljer att anlita just oss. Våra uppdragsgivare vet att vi alltid strävar efter hög kvalitet i problemlösning och därmed även efter marknadsmässiga arvoden för våra insatser.

I det inre livet hos oss i Public Partner är det några saker som upptar energi innan vi kan ta sommarlov. En viktig sak är givetvis att förbereda vår sommaravslutning som äntligen kan ske utan begränsningar i det fysiska mötet. Att bygga goda relationer som sedan ligger till grund för vår fortsatta resa och jakt efter framtidens styrning och ledning är en kritisk framgångsfaktor och då är det väldigt kul och givande att kunna erbjuda en riktig sommaravslutning i år. Det planeras även några nyheter kopplat till förstärkt konsultkapacitet som jag hoppas kan publiceras innan midsommar. Jag har även haft dialog med två ytterst kompetenta personer som överväger personlig karriärutveckling och där deras förhoppningar är att Public Partner är deras nya ”hemmabas” för det. En annan viktig sak som sker just nu är avstämningar och dra lärdomar från det gångna läsåret samt lite planering inför höstterminen. Allt blir så mycket enklare i augusti om det redan nu finns lite tankar och planer på bordet när man kommer tillbaka efter sommarlovet.

Med dessa tankar önskar jag en fin helg och nationaldagsfirande. Bli inte förvånade om det kommer en veckorapport även nästa fredag.

/K

Prenumerera på ”I huvudet på VD” eller andra nyheter från Public Partner

Kommentera

I HUVUDET PÅ VD

Veckobrev 2 september 2022

Vi är Public Partner! Vi i Public Partner är boutique-konsulterna (till skillnad från varuhus-konsulterna där man hittar allt för alla) som är experter på att utveckla styrning [...]

Veckobrev 16 augusti 2022

Public Partner gasar upp konsultmotorn inför höstterminen och från mitt VD-perspektiv är det en hel del tankar som snurrar i huvudet. Vi närmar oss ett val som [...]