Helena Sjöholm

De senaste åren har jag arbetat som konsult med offentlig sektor. Uppdragen har omfattat grupputveckling, specifikt ledningsgrupper, individuell chefscoaching, verksamhetsutveckling, processledning samt utbildningar inom ledarskap.

Sedan tidigare har jag mångårig chefserfarenhet från arbete på högsta nivå i flera kommuner. Jag har bland annat haft roller som kommundirektör, ekonomichef och administrativ chef. Jag är utbildad civilekonom och även certifierad coach. Mitt hjärta klappar för offentlig sektor och jag har jobbat för utveckling av sektorn i hela mitt yrkesverksamma liv. Det vill jag fortsätta med och jag ser Public Partner som det självklara sammanhanget för det. En plats där jag tillsammans med andra kan fortsätta bidra men också få möjlighet att växa som konsult.

Jag har alltid varit både nyfiken och vetgirig, men också lugn och eftertänksam.  Jag drivs av utmaningar och av att allt alltid går att göra lite bättre. Jag är nyfiken, framför allt på de människor jag möter. Utveckling och förändring är viktiga grundstenar för att jag ska trivas.  Som konsult kombinerar jag mina egna erfarenheter med en stark tro på individens och gruppens egen förmåga till utveckling. Att utmana, ifrågasätta och att gå framåt tillsammans med kunden är mina styrkor.

Att få vara med och bidra till att en grupp utvecklas eller att en chef finner bättre förutsättningar i sitt ledarskap är oerhört stimulerande. Det kan vara utmanande att bara få dela en grupps utveckling under en begränsad tid. Att ge mycket av sig själv för att de ska få bättre förutsättningar, växa och utvecklas och sedan att lämna gruppen, ger ibland en känsla av att vilja vara med ytterligare en tid. Samtidigt är det också det som är charmen med konsultrollen, att få möjlighet att bidra i många olika sammanhang, att få bidra till stärkt och återvunnen drivkraft i organisationen.

Att nästan uteslutande få arbeta med människor som vill utveckla sig själva, sin grupp eller sitt sammanhang är en ynnest. Att få bidra till att chefer och medarbetare får nya perspektiv, hittar energi, glädje och kraft tillsammans är min belöning. Att det också bidrar till utvecklingen av vår gemensamma välfärd är viktigt på ett högre plan.

På Public Partner märks våra värderingar i varje steg vi tar, var och en och tillsammans, både internt och externt. Det är en enorm styrka att få vara i ett sammanhang där vi utvecklas tillsammans med våra kunder och partners.

E-post: helena@publicpartner.se
Telefon: 0738-388 062

MEDDELANDE