
Ta ledningen och makten över trygghets- och säkerhetsarbetet i din kommun
Trygghets- och säkerhetsarbetet i landets kommuner utvecklas och blir allt mer mångfacetterat. Från att vara en fråga som mest handlat om ekonomi och försäkringslösningar, till att bli strategiska kommunledningsfrågor där förebyggande insatser och hanteringen av kriser fått ett allt större fokus. Trygghet och säkerhet som en väsentlig del av välfärden och det goda livet.
Public Partner har nu flera uppdrag där vi stödjer kommuner i att stärka sitt trygghets- och säkerhetsarbete. En del mönster går igen. En utmaning är att balansera det operativa och lagstyrda med det strategiska och ambitionsstyrda. En annan att jobba med både den egna organisationen och med kommunen som territorium.
En tredje att få kommunledning och säkerhetsfunktion att gå i armkrok. Och, inte minst; att utveckla nya arbetssätt och samverkansformer i styrning och ledning av arbetet.
Hör av dig till oss om du vill veta mer.
AKTUELLT
Event: Ledarskap i politiskt styrda organisationer – ett möte mellan forskning och praktik
Den 15 juni kl 16.30-18.30 bjuder Public Partner in till ett event om ledarskap i politiskt styrda organisationer. Christian Jacobsson, leg. psykolog och docent i psykologi vid Göteborgs universitet, har under 30 års tid kombinerat forskning och praktik och kommer att prata om hur man skapar effektiva team.
Ulrika Strandroth Frid och Rickard Simonsson tilldelas årets Axelpris
Årets Axelpris går till Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör i Lidköpings kommun, och Rickard Simonsson, regiondirektör i Region Örebro län. De två pristagarna får utmärkelsen, inklusive en prissumma på 25 000 kronor var, vid en ceremoni i eftermiddag.
Förvalsanalys hos Public Partner – inför valet 2022
Den 11 september 2022 är det dags att gå till valurnorna för att rösta i valen till riksdagen, regionen och kommunen. Den 25 november 2021 bjöd Public Partner in till en utforskande förvalsanalys. Se eventet med en panel bestående av Jenny Madestam, docent, Försvarshögskolan, Stig-Björn Ljunggren, politisk chefredaktör, Sydöstran, Anna Tenje, KSO, Växjö och Jimmy Jansson, KSO, Eskilstuna.
Ärendeprocessen – kommunens blodomlopp
Har du ordning på ärendeprocessen i din kommun? Tycker du att beslutsunderlaget kommer i tid? Håller den kvalitet som du förväntar dig och behöver? Är dina förtroendevalda nöjda? Fungerar beslutsfattandet vid sammanträdet med tanke på beslutsunderlaget? Blir besluten så tydliga att det inte råder tveksamheter när besluteten ska genomföras? Gör ni lika i de olika förvaltningarna? Vet handläggarna om vad som krävs av en handläggare? Vill de förtroendevalda vara med i utformningen av tjänsteskrivelserna?